Regata Internacional Ciutat de Torrevieja

Fer un desplaçament llarg per anar a competir amb regatistes d’altres zones de la costa espanyola així com d’altres països sempre és una bona experiència, i si amés a més comparteixes l’experiència amb regatistes d’altres clubs encara millor.

Finalment van ser 6 els regatistes del CM Torredembarra que s’hi van desplaçar juntment amb altres 6 de 3 clubs diferents de la costa catalana de diferents nivells (G1, 2 i 3). Cada un dels regatistes tenia els seus propis objectius i creiem sincerament que van aprofitar la ocasió per assolir-los.

El primer dia com sempre una mica d’estrés per poder muntar, baixar llanxa, fer inscripcions, reunió tècnica i au tots cap a l’aigua.

Tots els dies vam tenir unes condicions molt semblant, vent de terra (roles constants) amb intensitat variable, augmentant a mesura que avançava el dia. El divendres poquet vent i camp de regates complicat, els roles eren llargs i progressius de manera que no sempre era fàcil creuar bé la flota, s’havia d’esperar molt bé el role llarg per creuar intentant evitar estar els extrems ja que o bé podies passar-te de boia o bé et tocava fer el tram final a contrarole.

El segon dia molt semblant però amb més vent, també molt rolon i amb alguna sorpresa com a la segona prova on un gran role d’esquerres va beneficiar de forma molt destacable la meitat de la flota que atacava l’ultima part de la 1ª cenyida des de l’esquerre. El tercer dia va entrar un vent més fort i amb roles més curts que no pas els altres dos dies, on saber agafar tots els roles i portar un bon control de l’optimist permetia fer bons resultats.

Els regatistes que van formar part de la nostre expedició van tenir resultats diferents: 2 d’ells venien amb un objectiu clar, mirar d’acabar totes les proves i agafar ritme per la segona part de la temporada on es juguen el poder ser l’any vinent al Grup 2. La Paula, el Lluc es van esforçar molt i van veure que el nivell és alt però que si segueixen per aquest camí, en breu donaran més d’una sorpresa als més grans. Destacar positivament l’esforç de l’últim dia que amb condicions dures( vent sostingut de més de 18 nusos i ratxes per sobre dels 20) van poder acabar la prova tant la Paula com el Lluc.

La Virgi, El Roger, l’Ander i l’Iker van tenir unes condicions immillorables per treballar en mig d’una flota competitiva l’aprenentatge de navegar en funció dels roles així com de la flota. D’una cosa n’estic segur i és que del primer dia a l’últim es va veure una progressió molt bona en tots ells, i personalment destacaria la forma en que van navegar el Roger, l’Iker i la Virgi que es van demostrar a si mateixos que són capaços de navegar al role i tenir bons resultats. Pero repeteixo que tots van fer una millora important.

Per últim parlar de la Laura que potser és un dels campionats que l’he vist navegar menys concentrada, però em quedo amb la seva lluita i les seves ganes de millorar, i al final va marxar de Torrevieja amb bones sensacions i entenent els seus errors. Dels errors pots sortir enfonsat i decebut o més fort que abans i havent après un munt de coses, i aquest és el cas de la Laura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s